Danmarks bedste prissammenligningsside

Find billig forsikring
Categories: A-kasse

A-kasse for selvstændige og iværksættere

Home » Blog » A-kasse for selvstændige og iværksættere

27/03/21

Steffen Fonvig

Categories: A-kasse

A-kasse for selvstændige og iværksættere

Home » Blog » A-kasse for selvstændige og iværksættere

27/03/21

Steffen Fonvig

A-kasse for selvstændige og iværksættere

På samme måde som med forsikringer, så er en a-kasse noget man har i håb om man aldrig for brug for det, men det kan være altafgørende når uheldet er ude, hvilket kan ske for enhver og derfor også dig.

At sige til sig selv at a-kasse eller forsikringer ikke er noget man har brug for, så er man naiv og ærlig talt lidt dum. Det er påvist gang på gang med mennesker der har kommet i knibe og mistet store summer penge og skabt store frustationer for sig selv, ved netop ikke at sikre sig selv med noget så elementært som a-kasse og forsikringer.

Jeg har fundet den bedste a-kasse for selvstændige som jeg syntes du burde vælge hvis du går med tanker om at sikre dig selv, hvilket jeg også anbefaler du gør. Det handler ikke om, at troen på din idé eller virksomhed ikke er der, men at man indser at man ikke kan forud fremtiden og COVID-19 er jo et virkeligt godt eksempel på dette.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man få A-kasse som selvstændig?2021-03-27T13:42:19+00:00

Ja, som selvstændig kan du sagtens tegne en a-kasse, dog er det ikke alle som tilbyder a-kasse for selvstændige, den mest anerkendte a-kasse for selvstændige er Virksom som er specialister indenfor a-kasse og faglig organisation til selvstændige.

Hvad er en A-kasse?2021-03-27T13:42:33+00:00

En A-kasse er

Kan man få A-kasse som selvstændig?

Ja, du kan sagtens få a-kasse som selvstændig, der er dog visse regler;

  • er beskæftiget for egen regning og risiko og med det formål at opnå et økonomisk udbytte
  • har et CVR- eller et SE-nummer, eller pligt til at have det (omsætning på 50.000 kr. eller mere)
  • får B-indkomst, der beskattes som selvstændig virksomhed
  • er medarbejdende ægtefælle i ægtefælles personligt ejet virksomhed og modtager løn uden at have en lønaftale
  • får løn som A-indkomst fra et selskab (f.eks. ApS eller A/S), hvor du har afgørende indflydelse. Du siges også at have afgørende indflydelse hvis din ægtefælle eller nærmeste familie ejer mindst 50 pct. eller en bestemmende andel af selskabets kapital eller af stemmerne i selskabet.

Bemærk! Med de nye regler for selvstændige der trådte i kraft 01.10.2018, er det ikke længere personen, som defineres som selvstændig eller lønmodtager, men derimod personens aktiviteter, som det også er tilfældet i skattesystemet.
Arbejde inddeles i 4 aktivitetstyper: fritidsbeskæftigelse, selvstændig virksomhed, formueforvaltning (begrænset eller intet personligt arbejde) eller arbejde som lønmodtager.

Oversigt over A-kasser for selvstændige

Hvilken A-kasse er den bedste for selvstændige?

Virksom er uden tvivl de selvstændiges og iværksætternes A-kasse, da de udelukkende fokusere og arbejder med A-kasse for selvstændige samt faglig organisation. Det er dermed den mest dedikerede virksomhed indenfor A-kasse til selvstændige.

Kilder

Go to Top