Har du lyst til at spare penge hver måned, kan det være, at du skal overveje at skifte over til at køre på elektriske køretøjer i stedet for. Det er der allerede mange danskere, der har gjort, og du kan oplagt blive den næste i rækken.

Elektriske køretøjer er langt hen af vejen meget billigere i drift end så mange andre køretøjer. Og selvom de skal oplades engang imellem, er det ikke noget nær tilsvarende det, du skal bruge på at holde mange andre køretøjer i gang.

Et godt elektrisk køretøj kan fx være et el løbehjul 30 km/t.

Slip for at bruge penge på brændstof

Hvis du fx vælger at skifte fra at have en bil eller en knallert til at have et elektrisk køretøj, kan du nemt spare rigtig mange penge på brændstof. Alt afhængig hvilket køretøj du har nu, er der gode chancer for, at du bruger relativt mange penge hver måned bare på brændstof alene, uanset om det så er diesel eller benzin. Der skal hverken benzin eller dieselolie på et elektrisk køretøj, så du kan godt vinke farvel til tankstationen.

Slut med forsikringer og afgifter

Derudover skal du heller ikke bruge penge på de mange forsikringer og afgifter, som du fx betaler på en bil. Selvfølgelig skal du have dig en ansvarsforsikring, i fald du ender med at køre ind i andre på dit el løbehjul, men du skal ikke tænke på at have en kaskoforsikring eller at betale vægtafgift, som du er vant til på din bil. Har du stadig brug for en bil, kan det dog være en mulighed for dig at skifte over til en elbil i stedet for at gå helt ned til et løbehjul. Det er trods alt stadig bedre end en bil på benzin eller diesel.

Spar på vedligeholdelse

Sidst, men ikke mindst, kan du jo også spare mange penge alene på vedligeholdelse af dit køretøj. Det kan være dyrt at holde en bil kørende, men bare det at holde en cykel i fin stand, kan hurtigt koste mange penge og mange arbejdstimer, hvis du skal arbejde med det på egen hånd. På et el løbehjul er der meget få ting, der kan gå i stykker, og ofte går de kun i stykker, fordi du ikke behandler det godt eller fx styrter. Så der er meget lidt vedligehold på et elektrisk køretøj som et el løbehjul.