1. Design dit eget møbel

Mange har problemer med at finde de rette møbler, når de flytter i en ny bolig eller blot trænger til forandring i boligen. Hvad end man er meget kræsen eller har en bolig, som er lille og svær at indrette, kan det være en udfordring at finde de rette møbler. Hvis der synes svært at finde møbler, især reoler og møbler som passer ind i boligen, her har vi et smart tip til dig.

Hos den populære danske møbelproducent Ramwerk kan du designe dit eget reolsystem eller møbel til det rum eller behov, som du har brug for. I deres innovative byggeillustrator, kan du let og hurtigt designe og bygge din reol og dermed få et selvdesignet reolsystem.

Fordele ved at designe dit eget møbel:

 1. Du får et unikt og tilpasset møbel
 2. Du får dit eget design og særpræg
 3. Du sparer tid på at lede forgæves

2. Få inspiration fra Pinterest

Pinterest er et socialt medie, hvorfra du udelukkende deler billeder af inspiration. Det kan være alt fra guides til at lave dekorative papirblomster, inspiration til nye frisurer og metoder at flette hår på og selvfølgelig mange inspirerende billeder af boligindretning.

Tjenesten er helt gratis at anvende, og det foregår på den måde, at du ‘pinner’ et billede til din online opslagstavle. Som du ville gøre med et rigtigt billede, du sætter op på et korkbræt med en knappenål. Det har i mange år været en god metode til at visualisere sin indretning, før man går i gang med at rive tapet ned, smide møbler ud eller købe nye.

3. Mal dine møbler selv

En anden, super god og populær metode til at forny sine møbler på en billig og bæredygtig måde, er at male sine møbler. Det kaldes også upcycling, når du tager en ældre genstand og moderniserer den, fremfor at smide ud og købe nyt. Der kan du også finde meget inspiration på Pinterest, men det er sådan set ganske simpelt. Der er mange måder at male sine møbler på en kreativ, sjov, anderledes eller dekorativ måde.

Sådan kan du upcycle møbler:

 • Køb nye knob til kommoden
 • Køb nye håndtag til skabene
 • Mal dine møbler i samme farve
 • Mal dine møbler i nuancer
 • Mal dine møbler med glimmermaling
 • Mal dine møbler i neonfarver
 • Spraymal dine møbler med et flot motiv
 • Dekorer dine møbler med linjer mellem malertape
 • Håndmal mønstre, motiver eller andet på dine møbler
 • Beklæd dine møbler med klistermærke-tapet eller folie
 • … og mange flere, spændende og kreative ting du kan komme på!

Så der er i virkeligheden ingen begrænsninger for, hvad du kan gøre, for at få en masse fornyelse i din bolig. Hvad end det er sengebordene i soveværelset, skænken i gangen, børnesengen eller vitrineskabet i stuen, så er der uendelige muligheder for at designe det selv.

De mest populære valg i dag, er at få designet dine egne møbler. Men er du klar på en tur i byggemarkedet for maling, pensler og malertape, så er der også mange muligheder den vej. Prøv dig frem, og husk nu at – fortryder du farven, kan du altid male den over igen!