Danmarks bedste prissammenligningsside

Find billig forsikring
Categories: Blog

Dansk guide til affiliate marketing

Home » Blog » Dansk guide til affiliate marketing

26/03/21

Steffen Fonvig

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing eller som det hedder på dansk affiliate markedsføring er en markedsføringsmetode- og strategi for virksomheder og en måde hvorpå bloggere, influencers og andre personer med et online publikum kan tjene penge på nettet på ved at promovere deltagende virksomheder, også kaldet annoncører indenfor affiliate-verdenen.

Jeg har arbejdet med affiliate marketing siden 2015 og det er dags dato min største indtægtskilde og jeg kunne sagtens leve af min affiliate-indtjening, dette er dog ikke aktuelt da jeg har en fornem arbeidsstilling i Norge og derfor er mit affiliate blot en side-indtægt, til trods for den overgår min løn som lønmodtager.

Udover min erfaring med affiliate marketing som publsihers, så har jeg også arbejdet med online markedsføring, da jeg har drevet mit eget marketing-bureau og flere danske- og norske virksomheder siden jeg startede ud som iværksætter i 2013. Dette bringer mig i den unikke situation at kunne tale for affiliate marketing både for publishers og annoncører. Så hvis du er faldet over denne side og tænker det kun er for publishers, så tager du fejl, har du en virksomhed og ønsker at vækste, så læs videre og bliv klogere på affiliate marketing og hvordan det kan blive din virksomheds næste vækst-boost.

I denne guide til affiliate marketing vil jeg give dig alle mine tips og tricks og ikke mindst forklare dig hvad affiliate marketing er, hvordan du kan tjene penge på det eller leve af det, samt hvordan du som virksomhed kan benytte denne markedsføringsstrategi til at vækste din virksomhed enormt.

Kom i gang med affiliate marketing med det samme

Har du helt styr på affiliate marketing eller vil du bare gerne springe ud i det, anbefaler jeg dig at blive medlem af et (eller faktisk flere) affiliate netværk. Et affiliate netværk kan hjælpe både annoncører (virksomheder) og publishers med at komme i gang, de bedste affiliate netværk som jeg har erfaring med er AdservicePartner-ads og Daisycon. Sidstnævnte er internationalt og de to andre er primært nordiske.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kommer man i gang med affiliate marketing?2021-03-27T14:37:45+00:00

Den enkleste måde at komme i gang med affiliate marketing på er at tilmelde sig et affiliate netværk, dette er gældende for både virksomheder (annoncører) og publishers (bloggere, influencers ol.), da et affiliate netværk er bindeledet mellem annoncører og publishers, så er det det bedste sted at starte, du kan samtidig få hjælp af dit affiliate netværk til at komme i gang.

Hvad er affiliate marketing?2021-03-27T14:37:57+00:00

Affiliate marketing er en markedsføringsstrategi for virksomheder (annoncører) og en måde at tjene penge på for publishers (bloggere, influencers ol.).

Affiliate marketing for publishers og annoncører

Herunder kan du læse mere om affiliate marketing som gælder for både annoncører (virksomheder) og publishers (bloggere, influencers ol.)

Som du sikkert har forstået så er affiliate markedsføring en to-sidet historie, du har på den ene side publisheren og på den anden side annoncøren eller virksomheden som betaler publisheren for en konvetering, en konvertering kan være et salg, lead eller en besøgende sendt fra publisherens hjemmeside til virksomhedens.

Affiliate marketing er en markedsføringstrategi for virksomheder og en måde man kan tjene penge på hvis man har en blog, profil på de sociale medier eller en tredje form for publikum hvor du har mulighed for at dele links som andre kan trykke sig ind på.

Affiliate marketing er en anerkendt markedsføringsmetode og har været det længe, men er fortsat i stor vækst. Følger man med i Løvens Hule på DR, så vil man også se at mange af de virksomheder som Løverne investere i som det første tilmelder sig en række affiliate netværk for at øge væksten i virksomheden. Dette er et klart signal om iværksætter-eliten går ind for markedsføringsmetoden og det er derfor efter min mening et signal om at det er én af mange gode metoder at markedsføre sig på som virksomhed.

For bloggere og influencers er affiliate marketing en særdeles god måde at tjene penge på, selvom du er begrænset af at levere, da affiliate marketing er  resultatbaseret, det vil sige du skal levere noget til virksomhed, enten et salg, et lead eller en besøgende, så er provisionen høj og det er dermed en win-win situation for både dig og virksomhed. Sammenlignet med Google Ads (bannerannonsering) så er affiliate marketing meget mere lønsomt, men det kræver selvfølgelig også mere arbejde, men hvis du er seriøs med dit medie, så kan du lige så godt være seriøs med din indtjening også.

Hvad er et affiliate netværk?

Et affiliate netværk er din genvej til affiliate marketing, både som annoncør og som publishers.

Et affiliate netværk er en virksomhed som forbinder annoncøren med publisheren.

For publishers:

Et affiliate netværk er et fantastisk sted at finde annoncører at promovere, her kan du finde utallige, ja faktisk flere hundred eller tusindvis af forskellige virksomheder/annoncører som ønsker at blive promoveret,

For annoncører:

Med et affiliate netværk får du for det første eksponeret din virksomhed for flere tusinde bloggere, influencers ol. og samtidig kan du få massevis af hjælp fra din affiliate-mananger, da de er lige så interesseret i at se jeres virksomhed få succes, da de tjener penge, når i gør.

Adservice

Hos Adservice finder du de bedste lead-kampagner og får automatisk udbetalt din affiliate-indtjening månedsvis når du overstiger 1000 kroner på saldoen og denne er betalt af deres annoncører.

Gå til Adservice

Partner-ads

Partner-Ads er blandt danmarks største og bedste affiliate netværk med mere end +1000 danske affiliate annoncører som er tilmeldt og som du enkelt og let kan blive publisher for når du tilmelder dig.

Gå til Partner-ads

Daisycon

Selvom Daisycon er en internationalt affiliate netværk med mange udenlandske annoncører, så rummer de også en del unikke danske annoncører som du ikke finder andre steder og derfor burde du tilmelde dig her.

Gå til Daisycon

Digital Advisor

Digital Advisor er også et stort dansk affiliate netværk med hele 700 annoncører fordelt på flere nordiske lande og finder annoncører som Arriva, Telmore og CBB for at nævne nogle af de mest kendte.

Gå til Digital Advisor

Adtraction

Hos Adtraction kan du finde mere en +100 affiliate programmer/annoncører som du kan promovere i din blog eller på de sociale medier og samtidig nyde godt af en lav udbetalingsgrænse på bare 100 kroner.

Gå til Adtraction

Webgains

Hos Webgains kan du få tilgang til affiliate programmer i mere end +200 lande fordelt på +1800 forskellige annoncører og blive en del af et netværk med mere end +250.000 affiliate publishers.

Gå til Webgains

Kilder

Go to Top