Det kan være dyrt at leve og for mange som har studeret igennem livet eller studere den dag i dag, kender bestemt til dette problem. Men hvordan får man flere penge mellem hænderne hvis man ikke kan tjene flere end man gør på nuværende tidspunkt? Jo svaret er ganske simpelt, du sørger for at få mest mulig ud af de du har, ved at være sparsommelig.

Det lyder måske kedeligt, men det behøver det bestemt ikke at være, det kan faktisk gå hen at være helt sjovt at spare penge. Ikke alle ved helt hvordan man kan spare penge på en enkel og let måde og derfor kan du her på siden kan du blandt andet blive klogere på hvordan du:

  • Spare penge på faste udgifter
  • Spare penge på mad
  • Spare penge i hverdagen
  • Lav et budget og følg det
  • Se efter rabatter og tilbud

Samt meget mere. Hos Collatio elsker vi penge og det handler absolut ikke kun om at tjene og investere sine penge, men at få mest mulig ud af de man har igennem smart sparring og derfor har vi netop lavet denne side til dig, for det koster trods alt ikke noget at spare, tværtimod.

+5 konkrete og gode sparetips

Herunder kan du læse vores 5 bedste sparetips, så du kan begynde at spare penge i hverdagen.

1. Spar penge på dine faste udgifter

I dagens Danmark har de fleste af os en lang række faste udgifter, det kan være alt fra mobilabonnement til telefonen, til forsikringer til boligen eller os selv.

De faste udgifter er også et fantastisk godt sted at finde flere penge, med andre ord, spare penge, da der ofte findes et bedre og billigere tilbud på det du allerede har, men hvordan finder man disse tilbud? Jo det er ganske enkelt! Du finder det her.

Spar penge på dit mobilabonnement:

Tjenestetorvet mobilabonnement – Tjenestetorvet er en dansk tjeneste som indhenter tilbud fra flere forskellige mobilselskaber og levere dem til dig helt gratis og uforpligtende, du skal blot indtaste dine oplysninger og afvente tilbuddene fra de forskellige mobilselskaber, får du et tilbud som er billigere end dit nuværende mobilabonnement, da vælger du blot dette og dermed spare du penge på din mobilregning.

Spar penge på dine forsikringer:

Findforsikring.dk – Find Forsikring er også en dansk tjeneste som fungerer på samme måde som Tjenestetorvet, du indtaster altså dine oplysninger og modtager derefter gratis og uforpligtende tilbud på de forsikringer du har i dag, får du et tilbud som er billigere end dit nuværende, så bytter du enkelt og let. I gennemsnit sparer brugerne af Find Forsikring 2700 kroner om året efter de har benyttet og skiftet forsikringsselskab igennem dem.

Spar penge på dit bredbånd:

BareForMig – Med tjenesten BareForMig kan du indhente tilbud på samme måde som med Tjenestetorvet, på bredbånd, mobil og TV. Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende.

Spar penge på strømregning:

Tjenestetorvet strøm

2. Spar penge på mad

Mad og dagligvarer er også en fast udgift, men som variere fra måned til måned, da priserne på mad og dagligvarer også varierer. De fleste som begynder at spare penge, ser ikke på madbudgettet og hvor mange penge der faktisk går på denne post, men det er ærgerligt, for det er et fantastisk sted at spare mange penge.

Køb dagligvarer som udløber på dato:

ToGoodToGo er en dansk app som har til formål at bekæmpe madspild, redde planet og det er også et fantastisk sted for dig som forbruger at købe billig mad og dermed spare en masse penge. I app’en kan du se en oversigt over butikker som tilbyder mad- og dagligvarer som de ellers ville have smidt ud, men som du kan købe for billige penge. Varerne er ikke for gamle, men blot i nærheden og får du eksempelvis en pose med 10 pakker pålæg, kan du blot fryse disse ned og bruge dem på et senere tidspunkt.

Køb mad på tilbud:

En anden smart måde at spare penge på mad på er ved at købe større mængder af det du altid bruger og fryse det ned. I stedet for at købe 1 pakke pålæg som du plejer at spise i løbet af en uge, så køb hellere 10 pakker og læg de 9 af dem i fryseren, så kan du tag dem op enkeltvis som du spiser dem.

3. Spar penge i hverdagen

Håndkøb når du står på benzinstationen og den hotdog på vej hjem fra arbejde er også en frygtelig pengespiser. Selvom det er småbeløb her og der, så vil det på sigt spise en stor del af dit budget op.

En enkel måde at spare penge i hverdagen på, er ved at have den fornøden mad og drikke med sig hjemmefra, i stedet for at købe den hotdog på vej hjem fra arbejde og de andre småting du køber.

4. Lav et budget og følg det

Et budget er en helt essentiel del, for de som ønsker at spare penge, da økonomikontrol er den eneste måde at se hvad dine penge faktisk går til.

Når du først har lavet et budget, så kan du enkelt og let se hvor mange penge du bruger på hvad og sammenligne med andre husstand eller personer du kender og dermed se om du ligger for højt.

Bruger du eksempelvis flere penge på Take-Away end du gør på normale dagligvarer, så kan være smart at afvænne sig denne vane, men problematikken er at de færreste ved hvad deres penge egentlig går til og derfor er et budget så super vigtigt.

Sådan laver du et budget:

Det er ikke alle som er lige gode til Office-pakken og det fantastiske program Excel, hvilket er det bedste program at udarbejde og drive et budget i, men heldigvis findes der mange forskellige aktører som har udarbejdet gratis budget skabeloner som du kan hente ned på din PC og bruge helt gratis.

Hos Bankly som ellers er en finansiel tjeneste som tilbyder lån, kan du finde en gratis budgetskabelon som du kan bruge til dit privatbudget.

5. Se efter rabatter og tilbud

Hvis ikke ToGoodToGo app’en var noget for dig eller hvis du ikke akkurat fandt noget som fristet og du alligevel må ud at købe dagligvarer på normalvis, så kan du spare mange penge ved at se efter gode rabatter og tilbud, fremfor blot at købe de dagligvarer du behøver, når du behøver dem.

Priserne på mad og dagligvarer varierer og når disse er på tilbud, kan du spare massevis af penge ved at købe større mængder.

Med app’en eTilbudsavis kan du finde en lang række danske butikker og deres tilbud, alt samlet i én og samme app. På denne måde kan du tidseffektivt finde tilbud som passer dig og planlægge en sparsommelig shoppetur af dagligvarer.

Hvordan sparer man penge?

Der findes rigtigt mange forskellige måder at spare penge og for mange kan besparelser i hverdagen, på de faste udgifter samt mad, alene være mere end nok til at ændre en hel privatøkonomi.

At være sparsommelig kan dog for mange lyde kedeligt, men det behøver det bestemt ikke at være. At købe den samme mad, men til en lavere pris er hverken kedeligt, eller dumt.

Det samme gør sig gældende for de faste udgifter til strøm, mobil og internet, disse er ofte ganske høje og er et let sted at finde flere tusinde kroner om året i besparelser.

Spar penge med Spiir-app’en

Spiir er dine penges bedste ven, i hvert fald hvis du spørger Spiir. Den mobile applikation er et fantastisk værktøj til at spare penge, da du enkelt og let får overblik over dine penge og din økonomi.

Med applikationen kan du få et økonomisk overblik og få indsigt i dine forbrugsvaner, lidt på samme måde som et budget.

Med denne indsigt og disse data kan du lægge om dine forbrugsvaner og blive bedre til at spare penge.

Du kan finde Spiir-appen på:

App StoreGoogle Play


Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Danskyogauddannelse.dk.