Bredbånd

Bredbånd

Bredbånd2022-11-19T20:47:31+01:00

Her på siden kan du finde en oversigt over danske bredbåndsudbydere og de forskellige typer internet man kan få hos dem. Det er nemlig ikke alle som kan få bredbånd eller internet hos alle udbydere, medmindre du er på jagt efter mobilt bredbånd. Afhængig af hvor du bor, er det forskellige bredbåndsudbydere som kan levere en internetforbindelse til dig.

De 4 forskellige typer internet:

  • Kablet bredbånd
  • Mobilt bredbånd
  • Fibernet (fiber bredbånd)
  • ADSL internet

Når du besøger en af de mange bredbåndsudbyderes hjemmesider, kan du enkelt og let se hvilket type internet du kan få.

En alternativ og ikke mindst let måde at finde den billigste bredbåndsudbyder på er ved at tilmelde sig BareForMig. Hos BareForMig kan du få tilbud på billigt bredbånd, mobil og kabel-TV, helt enkelt. Du skal blot indtaste dine oplysninger også får du automatisk de bedste tilbud på lige præcis det du ønsker.

Sammenlign priser på bredbånd, fibernet og internet

Herunder kan du se en liste over alle danske bredbåndsudbydere og dermed sammenligne pris og finde den billigste og bedste bredbåndsforbindelse, du kan indtaste dine krav efter sris per måned, download-hastighed og upload-hastighed. Du kan også sortere efter mest populære og laveste pris på de forskellige bredbåndsudbydere.

Det billigste bredbånd

Det kan være svært at finde den bedste og billigste bredbåndsudbyder, herunder kan du finde en kort oversigt der viser dig de billigste og bedste leverandører af internet i Danmark ud fra pris og kvalitet.

Find de billigste bredbåndsudbydere

Vi har fundet de billigste og bedste udbydere af bredbånd indenfor både mobilt bredbånd, fibernet og almindeligt bredbånd.

Mobilt bredbånd:

Den billigste mobile bredbåndsudbyder på markedet lige nu er Oister som udbyder mobilt bredbånd fra 49 kr. om måneden for 6 GB internet. Oprettelse er gratis, men du binder dig i mindst 6 måneder, heraf mindstepris på 294 kr. at betale over en 6 måneders periode.

Kablet bredbånd:

Den billigste bredbåndsleverandør som leverer internet gennem antennekabel (COAX) er Fastspeed som leverer 1000/1000 Mbit fra 198 kr. om måneden. Oprettelse er gratis, men du binder dig i mindst 6 måneder, heraf mindstepris på 1494 kr. over en 6 måneders periode.

Fibernet:

Det er den samme bredbåndsudbyder som er billigst og bedst på både COAX og fibernet, nemlig Fastspeed. Prisen er den samme hvad end du vælger fibernet eller almindeligt internet gennem antennekablet.

Har du ikke mulighed for at få Fastspeed som bredbåndsudbyder der hvor du bor, så anbefaler vi at du prøver dig hos Stofa som er én af Danmarks største udbydere af internet og blandt de med den største dækningsgrad.

Udvalgte udbydere

Her kan du finde en oversigt over danske bredbåndsudbydere som vi hos Collatio.dk anbefaler dig.

Kviknet

Danmarks billigste bredbånd

 Kviknet er en af de nyere fiber- og internetleverandører i Danmark. Hos Kviknet har de gjort det helt simpelt, du indtaster blot din bopælsadresse for at tjekke hvilket internetløsning du kan få og derefter kan du bestille direkte hos dem.

Gå til kviknet

Stofa

Fremtidssikret, lynhurtigt bredbånd

Stofa er nok bedst kendt som Stofanet og er én af Danmarks ældste internet- og bredbåndsleverandører. Hos Stofa kan du få lynhurtigt og særdeles billigt fiber-, bredbånd- og internet næsten alle steder i landet.

Gå til Stofa

Oister mobilt bredbånd

Billigt mobilt bredbånd

Gå til Oister

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er et fælles begreb for en internetløsning.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en internetudbyder?2021-11-28T15:49:25+01:00

En internetudbyder er en leverandør af internet, med andre ord

Hvad er mobilt bredbånd?2021-11-28T15:49:29+01:00

Mobilt bredbånd er internet som leveres til en enhed (oftest mobiltelefoner) ved hjælp af GSM-antenner placeret rundt om i landet og i byerne. Dette kaldes også for 3G, 4G og snart 5G-netværket.

For at få mobilt bredbånd i dit hjem, må du have en modtager og et abonnement på mobilt bredbånd, lidt på samme måde som du har din telefon som modtager og dit simkort som dit abonnement.

Hvad er forskellen på bredbånd og fibernet?2021-11-28T15:49:36+01:00

Fibernet og bredbånd er ikke det samme, det eneste de har til fælles at de begge er kablede internetforbindelser.

Fibernet er en internetløsning som leveres igennem et optisk fiberkabel og kun mulighed at få hvis der er fibernet til dit hus, din bygning eller ude i vejen som kan graves ind.

Bredbånd er en internetløsning som leveres igennem et COAX kabel, også bedre kendt som antennekabel. Igennem dit antennekabel kan internettet nemlig leveres på samme måde som dit Tv-signal, dette er en af de mest almindelige løsninger for dem som ikke har fibernet.

Fibernet er klart den bedste løsning, da du kan opnå højest hastighed og den mest stabile forbindelse, med en bredbåndsforbindelse kan du opleve lidt mindre stabilitet hvis der er flere brugere på samme forbindelse/kabel.

Så hvis du står imellem valgt mellem fibernet og bredbånd, så er det bedste at vælge derfor fibernet.

Hvilket bredbånd kan jeg få?2021-11-26T08:59:28+01:00

Du kan

Hvad er forskellen på bredbånd og fibernet?

Fibernet og bredbånd er ikke det samme, det eneste de har til fælles at de begge er kablede internetforbindelser.

Fibernet er en internetløsning som leveres igennem et optisk fiberkabel og kun mulighed at få hvis der er fibernet til dit hus, din bygning eller ude i vejen som kan graves ind.

Bredbånd er en internetløsning som leveres igennem et COAX kabel, også bedre kendt som antennekabel. Igennem dit antennekabel kan internettet nemlig leveres på samme måde som dit Tv-signal, dette er en af de mest almindelige løsninger for dem som ikke har fibernet.

Fibernet er klart den bedste løsning, da du kan opnå højest hastighed og den mest stabile forbindelse, med en bredbåndsforbindelse kan du opleve lidt mindre stabilitet hvis der er flere brugere på samme forbindelse/kabel.

Så hvis du står imellem valgt mellem fibernet og bredbånd, så er det bedste at vælge derfor fibernet.

Hvilket bredbånd skal jeg vælge?

De fleste almene forbrugere og husstande kan sagtens nøjes med en 30/30 Mbit forbindelse som du kan få hos næsten alle bredbåndsudbydere, specielt hvis du vælger en kablet forbindelse, hvilket vi anbefaler.

Hvis du derimod har teenageres eller du forsat selv er en spillemus som benytter din internetforbindelse til at spille online, så er en 100/100 Mbit et sikrere valg, da du er sikker på ikke at opleve en dårlig forbindelse når du spiller online.

Undgå mobilt bredbånd hvis mulig

Mobilt bredbånd er superfint, da vi i dag har 4G og snart 5G-netværk som gør at det trådløse netværk som mobiler og dermed også mobilt bredbånd benytter er lynhurtigt, men med det sagt, så er det også særdeles ustabilt og hvis du eksempelvis bor et sted med meget elektronisk støj eller beton, så kan dækningen blive endnu dårligere, derfor anbefales det altid at man vælger en kablet bredbåndsløsning, hvis det er muligt.

Fibernet er billigst OG bedst

Sammenligner man priser og hastighed på internet, så ser man meget hurtigt at det er meget billigere at få en lynhurtig internetforbindelse igennem fibernet, fremfor COAX eller telefonstikket, der anbefales fibernet til alle de som kan få det og det er nemlig her udfordringen ligger. Ikke alle har fiberkabel ind i huset eller lejligheden og kan derfor ikke få det, medmindre de kan/vil få det gravet ind, dette kan imidlertid være en særdeles dyr procedure.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

For at finde ud af hvilket bredbånd du kan få, skal du besøge en bredbåndsudbyder som eksempelvis Kviknet – her kan du indtaste din bopælsadresse og se hvilken internetforbindelse du kan få, hvad end du kan få ADSL (telefonstik), COAX (antennestik) eller fibernet, afhænger af hvor du bor i landet og hvilke(t) kabel som går ind i din bopælsadresse.

Det er 100% gratis og uforpligtende at teste sine valgmuligheder for internet og bredbånd.

Priseksempler på bredbånd via Tv-stikket:

  • Stofa 1000/100 Mbit – kr. 379/md.
  • Kviknet 100/35 Mbit – kr. 219/md.

Priseksempler på internet via fiber:

  • FastSpeed 1000/10000 Mbit – kr. 198/md.
  • Waoo basic 200/200 Mbit – kr. 319/md.

Priseksempler på internet via telefon-stikket:

  • Kviknet 20/2 Mbit – kr. 219/md.
  • YouSee 20/2 Mbit – kr. 255/md.

Husk at priserne kan variere fra måned til måned eller være ændret fra det tidspunkt denne side er blevet publiceret (september 2021). Vi forsøger løbende at opdaterer indholdet og priserne på siden.

Internettet i Danmark er særdeles godt, sammenlignet med gennemsnittet i Europa og de fleste har i dag mulighed for at få særdeles høje bredbåndsforbindelser til billige penge.

Det kan for mange være svært at forstå hvad forskellen er på de forskellige internetløsninger som bredbåndsleverandør tilbyder, den enkleste måde at finde ud af hvad du kan få er ved at skrive din adresse ind hos en bredbåndsleverandør og se hvad de har at tilbyde dig.

Hvad koster bredbånd?

En af de vanskeligste ting med bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd er at sige hvad det koster. Prisen afhænger nemlig af mange variabler, blandt andet om du kan få fibernet eller du må nøjes med mobilt bredbånd eller internet via telefon- eller antennestikket.

Priseksempler på bredbånd:

Udbyder Hastighed Forbindelse Pris
Kviknet 20/2 Mbit/s Bredbånd via telefonstik 219 kr./md.
Stofanet 1000/100 Mbit/s Fibernet 379 kr./md.
Yousee 20/2 Mbit/s Bredbånd via telefonstik 255 kr./md.

Alle priserne er hentet 03.12.2021 og tager udgangspunkt i den samme adresse i Aarhus.

Go to Top