Mobilselskaber

Mobilselskaber

Mobilselskaber2022-05-19T12:55:28+02:00

Tele- og mobilselskaber i Danmark kommer oftere end man tager bad, ellers, sådan kan det næsten føles. Der kommer hele tiden nye spillere på det store mobilmarked som tilbyder utallige mobilabonnementer og pakker til forskellige priser, det er efterhånden ikke til at finde hoved eller hale i.

Og mange af de danske mobilselskaber er datterselskaber og ejes derfor af et andet mobilselskab, hvilket kan virke tåbeligt for os forbrugere, for hvorfor ikke bare have ét selskab, når den endelige ydelse og service er den samme?

I denne guide vil jeg forsøge at hjælpe dig med at gennemskue de danske mobilselskaber, priser og tilbud samt hvilket selskab du skal vælge når du skal vælge et mobilselskab og udbyder til din mobiltelefon.

Find det billigste mobilselskab

Der findes mange forskellige mobilabonnementer og pakker derude og mobilselskaberne knokler for at få priserne helt i bund for at få flest kunder. Men det kan være tungvindt at gennemgå de mange forskellige mobilselskabers abonnementer og priser, en alternativ måde at finde det billigste og bedste mobilselskab på er at benytte sig af tjenesten hos Tjenestetorvet – Her kan du indtaste dine behov og få gratis og uforpligtende tilbud fra de mange forskellige teleselskaber og dermed vælge frit (eller lade være) og dermed mest sandsynlig spare penge på dit nye mobilselskab.

Tjenestetorvet.dk

Tjenestetorvet.dk er en godkendt samarbejdspartner, der har udviklet en online tool til sammenligning af pris på en billig mobillabonnement med den mængde data, minutter, SMS og MMS’er du ønsker.

Med Tjenestetorvet kan du på 2 minutter indhente gratis og uforpligtende tilbud på mobilabonnement fra forskellige mobilselskaber og dermed sammenligne priser og vælge det billigste og bedste.

De fleste som ikke allerede har benyttet sig af gratis tjenesten, kan spare penge ved at skifte mobilabonnement gennem Tjenestetorvet.

1. Beskriv dit behov
Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter

2. Få tilbud fra flere mobilselskaber
Jo flere du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud

3. Vælg det bedste tilbud
Vælg derefter abonnement som passer dig bedst, til lavest mulige pris(du beholder naturligvis dit gamle nummer)

Sammenlign tilbud med Tjenestetorvet.dk

Anbefalede mobilselskaber

Telmore

Telmore tilbyder stor værdi for pengene samt letforståelig fakturering, så der vil ikke være nogen overraskelser, når din næste regning ankommer! deres priser starter ved kun DKK 99/måned, og du kan annullere til enhver tid uden straf. Skift i dag for at få 4 GB højhastigheds mobildata (svarende til 2 GB højhastighedsdata fra Telia) inkluderet gratis hver måned plus ubegrænset snak og tekst i Sverige!

Gå til Telmore

Oister

Oister er Danmarks mest populære mobilabonnement. Vi tilbyder et stort udvalg af mobildata- og taletidskort, så du altid har det rigtige abonnement til den rigtige pris. Med en Oister mobilabonnement får du altid fri sms’er på alle dine numre, ingen bindingstider og gratis data i EU + USA. Du kan selvfølgelig benytte al din tid på at bruge din smartphone eller tablet med det nye youseemobilabonnement – ikke at forhandle om vilkår hos andre teleselskaber!

Gå til Oister

Sammenlign billige mobilselskaber

Her kan du finde en oversigt over danske mobilselskaber hvor du kan få mobilabonnement.

Hvad er et mobilselskab?

Et mobilselskab er det samme som et teleselskab og er en virksomhed som forbinder forbrugere og andre virksomheder med telekommunikationsydelser, hvad end det er at ringe, sende SMS’er eller benytte mobilt data på telefonen.

Nogle mobilselskaber har deres eget netværk, et eksempel på dette er TDC. Per definition er TDC både et teleselskab og en mobiloperatør, da de både har deres eget netværk og tilbyder produkter indenfor telefoni.

Nye tele- og mobilselskaber som eesy og Greentel har ikke deres eget netværk og benytter derfor andres mobile netværk, ellers operatører for at være helt firkantet. Dette kan være lidt forvirrende, men det behøver det ikke at være, i denne guide har jeg samlet information og lavet en oversigt over hvilke mobilselskaber som bruger de forskellige operatører, samt hvem som ejer hvem.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke mobilselskaber ejer flere mobilselskaber?2021-11-26T08:59:58+01:00

I Danmark har man hovedsagligt 3 mobilselskaber som dækker over alle de forskellige mobilselskaber i Danmark. Hovedselskaberne er 3 mobilTelia/Telenor og TDC. Disse mobilselskaber ejer alle de andre mobilselskaber som du kender.

Hvilke mobilselskaber bruger TDC’s mobilnetværk?2021-11-26T09:00:03+01:00

TDC ejer en række forskellige mobilselskaber, alle disse benytter derfor også TDC’s mobile netværk. De selskaber som ejes af TDC og benytter deres netværk er:

 • eesy
 • Yousee
 • TDC
 • Telmore
Hvilke mobilselskaber bruger Telenors mobilnetværk?2021-11-26T09:00:06+01:00

Telenor og Telia er blevet slået sammen og er nu Telenor Group. Sammen har de to selskaber en række datterselskaber, altså mobilselskaber som ejes af de to (nu et) selskab(er). Disse selskaber inklusiv Telenor og Telia selv benytter selvsagt Telenor’s netværk. Mobilselskaberne som bruger Telenor’s netværk er:

 • CBB
 • Duka tale
 • Greentel
 • OK mobil
 • TDC
 • Telia
Hvad er et mobilselskab?2021-11-26T08:53:45+01:00

Et mobilselskab eller teleselskab er et en virksomhed som tilbyder telekommunikations-services, som vi kender det fra mobilabonnementer. Disse selskaber er et mellemled mellem dem som ejer de mange enheder som gør det muligt at ringe, skrive og bruge internettet på telefonen og forbrugeren, som er dig.

Hvilket mobilselskab skal jeg vælge?2021-11-26T08:53:49+01:00

Det kan være svært at vælge et mobilselskab, udvalget af mobilabonnementer kan være overvælende og svært at finde rundt i, for ikke at nævne de mange forskellige mobilselskaber der er at vælge imellem. Jeg anbefaler at du vælger det mobilselskab som passer dig og dine behov, samt er prismæssigt hensigtsmæssigt i forhold til din økonomiske situation.

Hvilket mobilselskab har den bedste dækning?2021-11-26T08:53:54+01:00

I Danmark har vi tre mobile netværk som ejes af de 4 største mobilselskaber som er Telenor, 3, Telia og TDC. Mobildækning afhænger af hvor du er/bor og opholder dig, men i udgangspunktet så har Telia/Telenor det bedste mobilnetværk og dækningsgrad i Danmark.

Hvordan skifter man mobilselskab?2021-11-26T08:53:58+01:00

At skifte mobilselskab er noget af de enkleste i verden, det eneste du skal gøre er at finde en ny udbyder, altså et andet teleselskab som du ønsker at benytte og tilmelde dig hos dem, så ordner de resten. Husk at læse de forskellige betingelser som gør sig gældende hos den enkelte operatør og teleselskab.

Hvad er forskellen på et mobilselskab og en mobiloperatør?2021-11-26T08:54:02+01:00

Et mobilselskab eller teleselskab er en virksomhed som tilbyder kommunikationsydelser til forbrugere og andre virksomheder mens en mobiloperatør er netværket som formidler kommunikationen. Et mobilselskab kan godt være mobiloperatør og et teleselskab samtidigt, dette er blandt andet 3 mobil, TDC, Telia og Telenor. Mobilselskaber som Greentel og CBB benytter sig af andres netværk fordi de ikke har deres eget og er derfor “kun” et mobil- eller teleselskab.

Oversigt over alle mobilselskaber i Danmark

CBB mobil er et teleselskab som høre under Telia og Telenor og blev kåret til prisen Loyalty Award 2020 som er en pris der gives til det mobilselskab som har de mest loyale kunder baseret på mest tilfreds kunder, flest anbefalinger og de bedste kundeoplevelser.

Hos CBB ved du hvad du får, til hvilke priser og du kan altid få hjælp i deres kundeservice hvis du har problemer med din mobil eller dit abonnement.

Netværk og mobiloperatør

CBB er en del af Telia/Telenor og benytter derfor deres netværk og du vil dermed få Telia/Telenor som mobiloperatør hvis du vælger at få mobiltelefoni igennem CBB mobil.

Priser på abonnementer

Herunder er en række eksempler på abonnementer og priser du kan finde hos CBB.

 • 6 timer tale + 6 GB data – Kr. 79,-/mdr.
 • Fri tale + fri data – Kr. 179,-/mdr.

Til dig som ikke bruger mobil særligt meget kan du også få et abonnement hvor du kun betaler dit forbrug plus en månedlig abonnementsydelse på 19 kroner. Her betaler du:

 • 1 kr. pr. MB data
 • 59 øre/minut i tale
 • 14 øre pr. SMS

Aktuelle kampagner og tilbud

Hos CBB kan du lige spare op til 267 kroner hvis du vælger deres fri tale + fri data abonnement, de har nemlig en kampagne på dette abonnement hvor du bare betaler den halve pris af de 179 kroner som abonnementet ellers koster, du betaler derfor kun kr. 89,-/mdr. frem til 30 april, fra 1 maj betaler du så den normalprisen på de 179 kroner/mdr.wwwdwd

Telmore er en af de mobilselskaber jeg bedst kan lide grundet deres Telmore Play tillægspakker som gør det muligt at kombinerer mobilabonnement med streamingstjeneste og dermed få det hele samlet ét sted og samtidig spare penge på mobil og streaming.

Telmore er et datterselskab til TDC og byder blandt andet på lynhurtig 5G netværk.

Netværk og mobiloperatør

Telmore er en del af TDC group og benytter derfor deres netværk og TDC som mobiloperatør.

Priser på abonnementer

Telmore har abonnementer fra kr. 149,-/mdr. hvis man ser bort fra deres forbrugs-baserede abonnement Telmore Go hvor du betaler for dit forbrug + kr. 29,-/mdr. i abonnement.

 • 20 timer tale + 60 GB data – Kr. 149,-/mdr.
 • Fri tale + 40 GB data – Kr. 149,-/mdr.
 • Fri tale + 60 GB data – Kr. 159,-/mdr.

Hos Telmore betaler du kr. 0,- i oprettelsesgebyr og du får fri SMS og MMS inkluderet i ovenstående abonnementer.

Aktuelle kampagner og tilbud

Er du som jeg og har en masse eller nogen streamingstjenster, så er Telmore Play lige noget for dig. Her får du mobil og streaming i ét og samme abonnement og i tillæg til dette så er de lige nu aktuelle med spændende kampagne hvor du kan spare penge den første måned.

 • Fri tale + fri data + Netflix, Viaplay, HBO nordic, Telmore Musik, Bookmate og TV2 Play – Kr. 399,-/mdr. (første måned 129 kr. spar 270 kr.)
 • Fri tale + 60 GB data + Netflix, Viaplay, HBO nordic og TV2 Play – Kr. 349,-/mdr. (første måned 129 kr. spar 220 kr.)
 • Fri tale + 50 GB data + Netflix, HBO nordic og TV2 Play – Kr. 299,-/mdr. (første måned 129 kr. spar 170 kr.)

OBS! Hastigheden på dit data nedsættes til 128 Kbit/s, hvis dataforbruget overskrider 1000 GB. det er heldigvis umådeligt svært at bruge så meget data på mobilen.

Oister er et datterselskab af mobilselskabet- og operatør 3 mobil og tilbyder særdeles billige mobilabonnementer i Danmark med data i EU.

Netværk og mobiloperatør

Oister er en del af 3 mobil og benytter derfor netværket til 3 og du får dermed 3 som mobiloperatør med et abonnement hos mobilselskabet Oister.

Priser på abonnementer

Oister har abonnementer fra kr. 49,-/mdr. som er deres “børne-abonnement” som passer godt til et barn.

 • 2 timer tale + 2 GB data – Kr. 49,-/mdr. (eu 2 GB)
 • Fri tale + 1 GB data – Kr. 59,-/mdr. (eu 1 GB)
 • Fri tale + 40 GB data – Kr. 99,-/mdr. (eu 8 GB)
 • Fri tale + fri data – Kr. 159,-/mdr. (eu 12 GB)

Hos Oister kan alle familiens medlemmer med et Oister-abonnement ringe frit og gratis til hinanden. Oister har heller ingen binding og når du skifter fra et andet mobilselskab til Oister, står de for opsigelsen og nummerflytningen.

Der er heller ingen oprettelsesgebyrer hos Oister på deres almindelige mobilabonnementer.

Aktuelle kampagner og tilbud

I deres fri tale + fri data abonnement til kr. 159,-/mdr. kan du lige nu få en gratis Volt oplader og powerbank med kvit og frit.

3 mobil er et stort dansk mobilselskab og mobiloperatør, de har med andre ord deres eget mobile netværk. Hos 3.dk kan du finde mobiltelefoner og abonnementer samlet ét sted. Deres mange abonnementer og tilvalgspakker er populært blandt dansker og derfor er 3 mobil også et af de mest benyttede teleselskaber i landet.

Netværk og mobiloperatør

Da mobilselskabet 3 har deres eget netværk benytter de sig selvfølgelig af dette og du vil derfor få 3 som mobiloperatør hvis du får abonnement hos dem.

Priser på abonnementer

Hos 3 mobil kan du få mobilabonnement fra kr. 60,-/mdr. men er dog desværre tvunget til at betale oprettelsesgebyr hvis du vælger at skifte.

 • Fri tale + 24 GB data – Kr. 100,-/mdr. (dk)
 • Fri tale + 10 GB data – Kr. 140,-/mdr. (eu)
 • Fri tale + 500 GB data – Kr. 240,-/mdr. (eu)

Abonnement med (dk) inkludere kun dataforbrug i Danmark og ikke udlandet. Abonnementer med (eu) har også data i udlandet inkluderet, dog mindre end det totale dataforbrug.

Priser på produkter

 • Oprettelsesgebyr abonnement – Kr. 100,-/engangsbeløb
 • Oprettelsesgebyr ekstra simkort – Kr. 50,-/engangsbeløb

Alle abonnemeneter med undtagelse af ét har et oprettelsesgebyr på 100 kroner, skal du have et ekstra sim-/datakort til din tablet eller anden enhed, må du betale 50 kr. for dette.

Aktuelle kampagner og tilbud

Hos 3 er der på nuværende tidspunkt ingen tilbud på mobilabonnementer, men der er ofte tilbud på de mange mobil- og smartphones de også sælger, se mere på deres hjemmeside.

eesy er Danmarks nyeste teleselskab som er ejet af TDC og er et 100 % digitalt teleselskab. Hos eesy vil de gøre mobiltelefoni helt enkelt og har derfor helt gennemskuelige priser hvor der ikke er nogen skjulte gebyrer, bindinger, priser eller andre overraskelse, heraf navnet eesy (easy). Udvalget af abonnementer er derfor også begrænset, men der findes med garanti et abonnement som passer dig.

Netværk og mobiloperatør

eesy er en del af TDC og benytter derfor TDC’s netværk og du vil dermed få TDC som mobiloperatør hvis du vælger eesy som dit nye mobilselskab.

Priser på abonnementer

Herunder er en række eksempler på abonnementer og priser du kan finde hos eesy.

 • Fri tale + 15 GB data – Kr. 99,-/mdr.
 • Fri tale + fri data – Kr. 179,-/mdr.

Ovenstående abonnementeter kan bruges i udlandet og inkluderet tale, sms/mms og data, kan benyttes i Danmark og i EU-lande uden merpris.

Priser på produkter

 • Oprettelse inkl. simkort – Kr. 0,-
 • Datadelingskort – Kr. 20,-/mdr.

Et datadelingskort er et ekstra simkort som deler abonnement med dit oprindelige simkort og kan benyttes til din bærbar, tablet eller anden enhed som kan benytte simkort til at tilgå nettet ol.

Kompensationsordninger

Hos eesy er de sikre på at ordne dit mobiltelefoni og skift helt enkelt og derfor har de en lønsom kompensationsordning for dig som altid er uheldig med sådanne ting. De har 3 forskellige kompensationer og beløber som beskrevet herunder:

 1. Hvis flytning ikke gennemføres på den aftalte dato, jf. eesy’s ordrebekræftelse, får du 50 kr. i kompensation med tillæg på 5 kr. pr. efterfølgende dag.
 2. Hvis forbindelsen, som følge af nummerflytningen er afbrudt i mere en et døgn, får du 50 kr. i kompensation med tillæg på 50 kr. pr. efterfølgende dag.
 3. Hvis nummerflytningen er sket uretmæssigt, uden anmodning fra dig, får du 500 kr. i kompensation.

Aktuelle kampagner og tilbud

Er du ny kunde hos eesy, så kan du få første måned gratis. Det nye danske mobilselskab tilbyder alle nye kunder den første måned mobilabonnement til kr. 0,- og du kan dermed spare op til 179 kroner på dit nye mobilabonnement.

Hvilket mobilselskab er det bedste?

Er du i tvivl om hvilket mobilselskab og abonnement du skal vælge, så anbefaler jeg dig at se nærmere på CBB mobil. Selskabet som er udviklet og ejet af Telia/Telenor har i mange år været på markedet og er enestående på både priser og udvalg af mobilabonnementer.

Hvorfor vi anbefaler CBB:

CBB er et datterselskab til Telia/Telenor (Telenor Group) og bruger derfor netværket til Telia/Telenor som er yderst godt og har en høj dækningsgrad i hele Danmark.

Udover dette, så er CBB et “gammelt” og anerkendt mobilselskab som altid har haft Danmarks billigste priser på mobilabonnementer og et udvalg som passer til de fleste.

Da jeg boede i Danmark havde jeg selv CBB mobil i flere år, da det var det billigste og bedste til mig, da jeg boede i Aarhus.

Hvilke mobilselskaber ejer hvem?

Som jeg startede guiden med, så er det en jungle at finde ud af hvilke mobilselskaber som ejer hvem, altså hvilket mobilselskab er moderselskabet og hvilke datterselskaber har de.

Dette er afgørende for hvilket mobilnet og netværk de forskellige mobilselskaber bruger, da de somregel benytter sig af det samme som moderselskabet.

Herunder har jeg samlet en liste over hvilke tele- og mobilselskaber som har datterselskaber og derfor i bund og grund er det samme selskab, bare med et andet navn.

Telia / Telenor ejer:

 • CBB
 • OK mobil
 • Greentel
 • Duka tale

TDC ejer:

 • eesy
 • Yousee
 • Telmore

3 Mobil ejer:

 • 3 mobil
 • Oister

Hvilket selskab har den bedste mobildækning?

Når man skal vælge et mobilselskab kan det være vigtigt at se på deres dækning, dette kan afsløres i et dækningskort eller ved at se hvilket netværk det givne mobilselskab benytter, før man vælger mobilselskab.

Vælger du et mobilselskab som CBB, skal du være opmærksom på at de bruger Telia’s og Telenor’s mobilnetværk og derfor tilbydes den samme dækning som hvis du havde et abonnement hos Telia.

Jeg har udarbejdet en lille oversigt over hvilket netværk de forskellige mobilselskaber benytter sig af, så du kan vælge det rette mobilselskab og få den rigtige dækning.

Mobilselskaber på TDC’s netværk:

 • eesy
 • TDC
 • Telmore
 • Yousee

Mobilselskaber på 3’s netværk:

 • 3 mobil
 • Oister

Mobilselskaber på Telia og Telenor’s netværk:

 • CBB
 • Duka tale
 • Greentel
 • OK mobil
 • TDC
 • Telia
Go to Top