Streaming guide

Streaming guide

Streaming guide2022-06-16T22:24:35+02:00

Streaming er et populært udtryk og noget vi alle efterhånden kan relatere til. Nogle kan lide at se videoer på YouTube med mobiltelefonen, mens andre nyder godt af en god serie på det store TV i stuen. Uanset hvad du er til, så finder du gode råd og vejledning hos os til, hvordan du streamer, hvad streaming er og ikke mindst, hvilket streaming tjenester som er de bedste og billigste i Danmark.

Collatio er Danmarks førende forbrugertjeneste og vi har derfor også streaming som én af de mange emner vi har valgt at skrive om og hjælpe dig med som forbruger.

Streamingguiden er 100% gratis og du kan finde nyttige tips og tricks i vores blog, hvor vi dagligt skriver nye artikler om streaming og de mange streaming tjenester i Danmark.

Find streaming TV, pakker og tjenester

I vores streaming guide kan du finde lige det du har lyst til, hvad end du vil høre på populære podcasts, lytte til spændende lydbøger eller se en god film eller serie, så finder du det hos os. Brug menuen herunder til at finde det streaming indhold du ønsker.

En samlet streamingtjeneste til det hele

Allente

Se det du elsker, præcis som du ønsker

Allente er en komplett TV-pakke med international sport, underholdning og streaming i verdensklasse! Se farverigt TV i HD-kvalitet eller stream lige hvor det passer dig. Inklusive Viaplay Total.

 • Viaplay premium inkluderet

 • Stort udvalg af TV-kanaler
 • 6 sportskanaler
 • Første måned gratis

Som ny kunde hos Allente kan du lige nu få den første måned gratis, inklusiv Viaplay premium. Du kan spare op til 659 kroner den første måned.

Bookbeat

Danmarks største samling af lyd- og e-bøger

 • Prøv gratis i 1 måned
 • Pris per måned kr. 79,-
 • Over 500.000 titler

 • Ingen bindingsperiode

Podimo

Kæmpe udvalg af eksklusive podcasts

 • Prøv gratis i 45 dage

 • Pris per måned kr. 59,-

 • Hundredvis af eksklusive podcasts
 • Populære lydbøger

C More

Danske og udenlandske film og serier

 • Prøv gratis i 2 uger
 • Pris per måned kr. 99,-
 • Nye film og serier hver uge
 • Dansk og internationalt indhold

Chapter

Få de bedste lydbøger for hele familien

 • Prøv gratis i 40 dage
 • Pris per måned kr. 69,-
 • Mere end 100.000 lyd- og e-bøger
 • Indhold for hele familien

Seneste artikler og guides om

Streaming

Hos Collatio har vi gjort det enkelt og let at finde de bedste priser og tilbud på en lang række produkter og services online.

Liste over gratis streamingtjenester i 2022

Mange streaming tjenester tilbyder en begrænset udgave af deres tjeneste eller en gratis prøveperiode på alt fra 7-45  dage. Herunder kan du finde en liste over de streaming tjenester i Danmark som findes i en gratis udgave eller tilbyder en gratis prøveperiode.

Streamingtjeneste Prøveperiode
Allente 1 måned
Podimo 45 dage
Bookbeat 1 måned
Cmore 2 uger

Hvad er streaming?

Streaming er TV on demand, der betyder at du kan tænde og slukke for enhver film, serie eller dokumentar du ser, uden du går glip af resten. Men streaming henter du til eksempel en film direkte fra internettet, når du vil se den. Du kan også pause en streamet film, når dine popkorn er færdige eller du skal på toilettet. Så behøver du slet ikke vente på en reklamepause eller endnu værre – gå glip af handlingen. I fjernsynet er programmet tilrettelagt og kaldes i stedet for flow TV, da det bare kører derudaf automatisk.

Streaming kan også være live streaming af, til eksempel sportsbegivenheder såsom EM og VM, Premier League eller lokale fodboldopgør, De Olympiske Lege, Super Bowl, NFL, men også nationale og internationale nyhedskanaler med live reportager.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder streaming?2022-03-29T09:03:14+02:00

Streaming betyder direkte oversat strømning. Streaming er en masse mediedata, der sender dig alt TV i strømmende form, som Wikipedia har forsøgt at beskrive det her også. Med den accelererende internetforbindelse, behøver du ikke længere nøjes med en langsom forbindelse gennem antennekablet. De fleste var også meget begrænset i udvalg, afhængigt af hvor de boede.

I dag findes der internetforbindelser, der kan sørge for, at hele huset kan streame i den højeste kvalitet. Derfor er det måske en god idé at finde et billigt, men lynhurtigt Fibernet, som passer til jeres behov. Du kan finde en oversigt over alle internetudbydere i Danmark her.

Hvad er TV streaming?2022-03-29T09:02:57+02:00

Du kan streame på dit TV på 3 forskellige måder. Den gammeldags metode er med et HDMI-kabel, hvor du forbinder din online streaming på din computer, til dit TV via skærmdeling. Du kan også investere i et Smart-TV, der har en indbygget funktion hvorfra du kan streame direkte fra dit fjernsyn.

Men den smarteste måde at se streaming på dit TV er, at købe en dongle såsom Apple TV eller Chromecast. Den kan du nemlig også tage med dig, således du kan gøre alle dine fjernsyn og skærme til et Smart-TV til streaming.

Hvad koster streaming tjenester?2022-03-29T09:02:10+02:00

Streamingtjenesterne varierer i pris, alt afhængigt af prisen på deres produkter og hvor meget indhold de tilbyder via deres streamingplatform. Streamingtjenester med podcast, e-bøger og lydbøger, er ofte billigere end de omfattende TV-pakker med sport, film og live TV. For at høre til tusindvis af lydbøger og podcast skal du betale omkring 59 – 79 kroner om måneden, der allerede er betalt hjem med en Jussi Adler krimi hos din lokale boghandler.

Eller de mange penge, som der før i tiden blev brugt på en DVD eller billetten i biografen, kan du også spare væk med en streamingtjeneste, hvorfra du kan se alle de nyeste film og serier – når du vil og hvor du vil.

Men TV-streaming behøver ikke være dyrt. Med C More betaler du kun 99 kr/md og får alligevel adgang til det mest populære indhold inden for film, serier og dokumentarer. Den lidt dyrere løsning, er at samle alle dine streamingtjenester på én platform. Det kan du gøre med Allente, der tilbyder 3 pakker, som koster mellem 429 – 559 kr./md., hvor alt tænkeligt TV er inkluderet i den samlede og besparende streamingtjeneste.

Hvor meget data bruger man på streaming?2022-03-29T09:01:54+02:00

Det afhænger af din streamingkvalitet hvor meget data, der anvendes ved at se eller lytte til en film, podcast eller musik. Det er som regel intet problem at få en god kvalitet, men det kan gå hurtigt med data, hvis du f.eks. streamer på din telefon, og den ikke er på Wi-Fi, så du i stedet bruger din mobildata. Læs en artikel fra Forbrugerrådet Tænk om mobildata her.

Vi anbefaler altid et abonnement med fri data, for så er du altid på den sikre side og undgår at din telefon løber tør for data. Du kan læse om de bedste mobilabonnementer her, og undgå flere ekstraregninger fra køreturen, hvor man typisk nok altid løber tør for data.

Hvilken streamingtjeneste er den bedste?

Det afhænger selvfølgelig meget af dine interesser og behov, hvilke streamingtjenester du synes er de bedste. Blandt vores favoritter kan vi nævne:

 • BookBeat – Danmarks største samling af lyd- og e-bøger
 • Podimo – Kæmpe udvalg af eksklusive podcasts
 • Chapter – Find de bedste lydbøger for hele familien
 • C More – Se danske og udenlandske film og serier
 • Allente – Alt TV samlet med 78 kanaler og tjenester

Du kan helt gratis prøve alle streamingtjenester i op til 90 dage helt gratis og uden binding. Find hele udvalget af de bedste og billigste streamingtjenester her.

Hvad er streaming?2022-03-29T05:32:12+02:00

Streaming er en online tjeneste, som indeholder alt film, TV, alle serier, sange, videoer, lydbøger, radio, podcast og e-bøger. Herfra kan du ved hjælp af dit bredbånd, Fibernet eller mobiltelefon downloade lige hvad du ønsker og se det både online og offline. Streaming er lovligt, så længe du benytter en godkendt tjeneste såsom C More, Allente, BookBeat, Podimo eller Chapter.

Hvordan streamer man?2022-03-29T05:31:58+02:00

Du streamer med en streamingtjeneste, hvorfra du henter indholdet fra dit Smart-TV. Du kan også hente din streamingtjeneste ned som en app på din computer, telefon eller tablet, hvorfra du kan streame direkte. Eller besøge deres hjemmeside og logge ind med din bruger, hvorefter du kan vise det på dit fjernsyn med et HDMI-kabel eller en dongle såsom Apple TV eller Chromecast. 

Hvad er en streaming tjeneste?2022-03-29T08:57:03+02:00

Streamingtjenester er en online platform med tjenester, som gør det muligt for dig at se film, serier og dokumentarer samt lytte til lydbøger og podcast eller læse en bog som e-bog – når du vil og hvor du vil.

I stedet for at købe hver film, bog eller en ny DAB-radio, kan du i stedet få en online streamingtjeneste, der giver dig et kæmpe udvalg af alle de samme ting, men til en meget billig pris.

De forskellige typer streamingtjenester

Her har vi forklaret alt om streamingtjenester med e-bøger, lydbøger, podcast, dokumentar, film, serier og alt derimellem. Der er altså 2 parter streamingtjenester – Streaming du ser på en skærm eller lærred og streaming du lytter til over højtalere eller høretelefoner.
Vi nævnte 3 af de bedste streamingtjenester, hvis du vil læse en god lydbog eller høre en populær podcast. Her er deres fordele hver især, hvor der helt sikkert er en podcast, e-bog eller lydbog til dig.

 • Lyt og læs over 500.000 e-bøger på BookBeat
  Du får 30 dage helt gratis og uden binding – du sparer 79 kr.
 • Lyt podcast og lydbøger på det børnevenlige Podimo
  Du får 90 dage helt gratis og uden binding – du sparer 177 kr.
 • Lyt til 100.000+ lydbøger og e-bøger på Chapter
  Du får 30 dage helt gratis og uden binding – du sparer 69 kr.

Den anden part af streamingtjenester er den mere visuelle, hvor du kan se en film eller serie på din telefon, TV eller tablet. Her er der også rigtig mange muligheder på streamingmarkedet, hvor vi tidligere havde udpeget nogle af de bedste streamingtjenester. Der er både specifikke streamingtjenester, f.eks. udelukkende med sportskanaler eller reality fjernsyn. Men der er også større platforme, hvorfra du kan finde et kæmpe, samlet udvalg. Her i artiklen, har vi især udpeget 2 streamingtjenester, hvor der er forskellige prisklasser, alt efter dit behov for indhold i fjernsynet eller på sejlturen til København.

Hvad er en streaming tjeneste?

En streamingtjeneste er en tjeneste, som du betaler for, så du kan se film og serier online på din digitale enhed. Det kan være, at du får lyst til at se en god film i fjernsynet, men der er ingen gode på kanalerne eller så er de begyndt og du har ikke set starten af filmen. Dér kommer streaming ind i billedet.

En streamingtjeneste har en som regel en serverfarm, som er en bygning med data, såsom film, serier og meget mere. Til eksempel har Google etableret sin egen datafarm i Danmark, som du kan læse en artikel på Berlingske om her.

Hvad betyder streaming?

Streaming kan direkte oversat betyde strømning. Det er med andre ord betegnet som en masse mediedata, der leverer TV i strømmende form ifølge Wikipedia. Og det giver meget god mening grundet den accelererende internetforbindelse.

Før i tiden skulle du tilknytte dit TV med et antennekabel til et antennestik, for at kunne modtage et signal og se TV. Alternativt kunne du sætte en ekstra antenne eller parabol på taget, for at få adgang til flere TV-signaler og derved stationer og programmer.

I dag findes der streaming, som dog kræver en internetforbindelse. Hvis du gerne vil være sikker på, at hele huset kan streame i den højeste kvalitet, er det måske en god idé at finde et billigt bredbånd, som passer til jeres behov. Du kan finde en oversigt over alle internetudbydere i Danmark her.

Hvordan streamer man på TV?

Hvis du har et TV i stuen, på soveværelset eller andre steder i hjemmet, kan du streame på hele 3 forskellige måder. Du kan streame fra din computer og spejle din skærm med et HDMI-kabel til dit TV. Det er en lidt gammeldags metode, nu hvor vi kan sende signaler uden ledninger og kabel, men metoden er stadig meget anvendt.

De fleste har købt et Chromecast, Apple TV eller en anden smart og trådløs dongle til at få direkte streaming på dit TV. Der er også mange andre dongles på markedet, men de mest populære er Google’s Chromecast og Steve Jobs’ Apple TV.

Den sidste mulighed, er et såkaldt Smart TV, hvorfra du installerer dine apps og streamingtjenester direkte på dit TV. Det kræver at du opretter en god internetforbindelse til dit TV, der kan trække din streaming på fjernsynet. Det er derfor blevet meget udbredt med et Fibernet, der sikrer dig en lynhurtig og stabil internetforbindelse. Find og sammenlign priser på Fibernet her, hvor vi har skrevet en artikel om det bedste og billigste Fibernet i Danmark. Så er du sikret en krystalklar streaming.

Go to Top