Lyd- og e-bøger har i samspil med podcasts, eksploderet i popularitet og det er bestemt ikke uforståeligt. Det faktum at du kan vælge mellem at læse tusindvis af forskellige bøger på din telefon eller tablet uanset hvor du befinder dig er jo helt fantastisk.

Og endnu bedre er det faktum at du med lydbøger kan lytte til dine favorit bøger mens du laver det kedelige husarbejde eller ordner ting ude i haven, med lydbøger bliver hverdagen og livet altså bare det bedre og sjovere.

I dag findes der et stort udvalg af forskellige streaming tjenester som tilbyder lyd- og e-bøger og det kan efterhånden være svært at finde rundt i hvilket man skal vælge, samt hvilket som er bedst.

Og det er lige præcis derfor jeg har valgt at skrive denne artikel, for jeg er nemlig selv en person som elsker at lytte til lydbøger og en person som altid prøver at få tingene gratis eller billigst muligt.

I min søgen efter gratis lydbogs-tjenester har jeg næsten måtte se mig tabt, men jeg har dog formået at finde en del streamings tjenester som tilbyder fordelagtige prøveperioder, hvor du kan lytte gratis til lydbøger i en begrænset periode, men alligevel gratis. Disse tjenester og meget mere kan du læse mere om nedenfor.

Disse tjenester tilbyder gratis lydbøger kvit og frit

Hvis du er på jagt efter gratis lydbøger online, så har jeg her samlet en liste over de bedste gratis lydbogstjenester som tilbyder en gratis prøveperiode eller gratis lydbøger for altid.

  1. Bookbeat – Lydbøger for alle gratis i 30 dage
  2. Mofibo – Lydbøger for alle gratis i 30 dage
  3. Chapter – Lydbøger for alle gratis i 40 dage
  4. Pickatale – Lydbøger til børn gratis i 30 dage

Den første lydbogstjeneste, Blinkist er mest sandsynlig en ukendt tjeneste for de fleste, men platformen har faktisk mere end 19 millioner aktive brugere og er den lydbogs-app jeg bruger mest af alle.

Fælles for alle tjenesterne er at du kan lytte til lydbøger uanset hvor du er, da de alle er net baserede. Enkelte tjenester tilbyder også en app hvor du kan lytte til lydbøgerne i.

Hvad koster en bilforsikring i gennemsnit?

Prisen på er bilforsikring er forskellig fra forsikringsselskab til forsikringsselskab og fra type bilforsikring til type bilforsikring. Vælger du ansvarsforsikring med kasko, vil du betale mere end hvis du blot vælger ansvarsforsikring, dette kan dog blive dyrt hvis du skulle være uheld og komme ud for en ulykke.

1. Blinkist – Verdens bedste samling af lydbøger

Blinkist er min absolut favorit lydbogstjeneste og et sted hvor du kan lytte til lydbøger gratis i 7 dage, da de har en prøveperiode som giver dig ubegrænset adgang til hele tjenesten i denne tidsperiode.

Tjenesten er ikke som mange andre lydbogstjenester, da den udelukkende forholder sig til faktabaseret lydbøger og er, altså er sted hvor voksne kan lytte og lære ved hjælp af lydbøger.

Hvis du ønsker at fortsætte med at lytte til lydbøger hos Blinkist efter din gratis prøveperiode må du betale 58 kroner om måneden. Dette er én af de billigste streaming tjenester for lydbøger online og er bestemt en platform som jeg anbefaler dig at prøve.

Start din gratis prøveperiode hos Blinkist

2. Bookbeat – Lydbøger for enhver smag

Bookbeat er en nyere streaming tjeneste indenfor lyd- og e-bøger, men dette gør bestemt ikke platformen eller tjenesten dårlig.

Hos Bookbeat kan du nemlig finde intet mindre end 200.000 forskellige bøger til enhver smag og de er blandt markedets billigste lydbogsplatforme, med en lav månedspris på bare 79 kroner om måneden.

Som så mange andre tjenester, så kan du lytte til lyd- og e-bøger helt gratis på Bookbeat i 30 dage. I deres gratis prøveperiode på 30 dage får du altså mulighed for at lytte ubegrænset til alt det indhold som findes på lydbogstjenesten og du kan derefter selv vælge om du vil fortsætte dit medlemskab hos dem til 79 kroner om måneden.

Start din gratis prøveperiode hos Bookbeat

3. Mofibo – Danmarks største samling af lydbøger

Mofibo er Danmarks største lyd- og e-bogs tjeneste med mere end 350.000 bøger fordelt på utallige kategorier og genre, og det er ikke kun for voksne, Mofibo har også en hel sektion med lyd- og e-bøger for børn, det vil sige at der er noget for hele familien.

Streamings tjenesten Mofibo tilbyder en 30-dages prøveperiode, hvor du kan lytte til alle de lydbøger du vil, helt gratis og ubegrænset. Prøveperioden er forbeholdt nye brugere og introduktionstilbuddet kan altså ikke bruges hvis du tidligere har været medlem hos Mofibo.

Når din gratis prøveperiode på 30 dage med gratis lyd- og e-bøger er slut og du ønsker at fortsætte med at lytte til lydbøger hos Mofibo må du betalte en abonnementspris på minimum 189,- kroner om måneden. Grunden til at jeg siger minimumspris er, at hos Mofibo har de tre forskellige abonnementer, som har til formål at tilpasse ethvert behov, for de som har en familie og ønsker at dele abonnementet.

Start din gratis prøveperiode hos Mofibo

4. Chapter – Lyd- og e-bøger gratis i 40 dage

Chapter er den lyd- og e-bogstjeneste som har den længste prøveperiode, som gælder i hele 40 dage for alle nye brugere. Du kan altså som ny bruger på streaming tjenesten lytte til lydbøger gratis i 40 dage og afslutte dit abonnement helt enkelt.

Chapter har to forskellige abonnementer og hvis du er en person som ikke lytter så meget, mere specifikt, hvis du lytter til lydbøger mindre end 12 timer om måneden, så kan du få adgang til alt indholdet på Chapter for bare 69 kroner om måneden, dette er det billigste abonnement på lydbøger som findes, men det kommer som sagt også med en betingelse.

Vælger du et normalt og ubegrænset abonnement, må du betale 99 kroner om måneden, hvilket også et ganske billigt sammenlignet med mange andre tjenester.

Start din gratis prøveperiode hos Chapter

Den bedste og billigste lyd- og e-bogstjeneste

For at finde den bedste lyd- og e-bogstjeneste over dem alle, må man sammenligne priser, udvalg, kvalitet og funktionalitet og jeg har taget mig tiden og manuelt testet hver enkel streaming tjeneste, så du slipper for at gøre det selv.

Den absolut bedste streaming tjeneste indenfor lydbøger og e-bøger er uden tvivl Bookbeat. Tjenesten tilbyder mere end 200.000 lydbøger og du kan derfor være sikker på at finde noget for enhver smag og i tillæg til dette så er de ekstremt billige, et abonnement hos Bookbeat koster bare 79 kroner om måneden, sammenlignet med lydbogstjenesten Mofibo som koster 189 kroner om måneden, så kan du altså spare hele 110 kroner om måneden ved at vælge Bookbeat fremfor Mofibo.

Start din gratis prøveperiode hos Bookbeat

Ulemperne ved tjenester med gratis lydbøger

Der findes altid et alternativ som er gratis, det er dog desværre som oftest på en eller flere betingelser.

Enten så:

Er udvalget af lydbøger meget begrænset
Platformen er propfyldt med reklamer
Funktionaliteten på platformen er dårlig
Begrænset lyttetid eller adgang

Med andre ord, hvis du virkelig ønsker at lytte til lydbøger gratis og bibeholde det høje kvalitet, gode funktionalitet og få et bredt og godt udvalg af lydbøger, så må du altså betale for en af de tjenester som jeg har beskrevet foroven.

Du kan også prøve kræfter med tjenester som ikke direkte er lydbogstjenester, men kan fungere som dette, et godt eksempel her er YouTube, her kan du ”lytte” (og se) på lydbøger, ulempen her er at hvis du ikke har YouTube Premium, så må du have din skærm åben på Youtube’s side/app og kan derfor ikke lave andre ting mens du lytter, hvilket kan være utroligt irriterende.

Du kan også selv prøve at Google dig til gratis lydbogstjenester på nettet og se om du kan finde en tjeneste eller hjemmeside som har et udvalg af lydbøger som er gratis, som passer til dig.

Også på Google Play og App Store som er de to steder hvor applikationer kan hentes til de forskellige telefoner, kan du søge efter gratis tjenester med lydbøger, men du vil mest sandsynlig støde på samme problem med at disse sider er fyldt med reklamer, for at de kan tjene på at folk bruger deres platform.

Ofte stillede spørgsmål

Alternativer til gratis lydbøger

Hvis du ikke er så stor fan af streamings tjenester og fast abonnementer som skal betales hver måned og du ikke kan nøjes med de gratis alternativer som findes derude, så findes der heldigvis nogle alternativer og disse skal du få her.

Mindly – coaching, hypnose og personlig udvikling:

Mindly er en platform hvor du kan købe og download de lydbøger du ønsker, fremfor at betale for et stort abonnement hvor du alligevel ikke får lyttet til særligt meget. Her kan du finde de bøger du ønsker at lytte til, købe dem og download dem til din Iphone eller smarttelefon og lytte til dem når og hvor du er.

Mindly har et fokus på coaching, hypnose og personlig udvikler og minder derfor på mange måder om Blinkist, da det er lydbøger som har til formål at hjælpe dig eller gøre dig klogere og er altså ikke fiktive lydbøger for underholdningens skyld.

Tales – stort udvalg af lydbøger

På samme måde som med Mindly, da er Tales en platform hvor du kan købe, fremfor ”leje” lydbøger på nettet. Hos Tales kan du finde alle typer lydbøger og de har en kæmpe udvalg som er delt op i forskellige genre og forfattere.

Du finder både lydbøger, e-bøger og fysiske bøger hos Tales og hver måned kårer de en ny bog, til månedens bog.

Saxo – læs, lyt og lev

Et tredje og det sidste alternativ er den store online boghandel, Saxo. Her kan du finde tusindvis af bøger, lydbøger og e-bøger.

Saxo har også udviklet deres egen lydbogsapp, hvor du kan finde og lytte til de mange lydbøger som findes på deres platform, det kræver dog at du køber et abonnement hos dem.

Du kan derimod, på samme måde som Mindly og Tales også vælge at købe de enkelte lydbøger som du ønsker at lytte til og dermed slippe det månedlige abonnement.